Parížske tyčinky
24. 9. 2025
Pokiaľ nechcete tvarovať rožky, môžete cesto jednoducho nastriekať do tvaru rovných tyčiniek. Najčastejšie používané vlašské orechy sú v tomto recepte nahradené lieskovými.
Ingrediencie:
Cesto
- 300 g mletých lieskových orechov
- 250 g práškového cukru
- 2 vajcia
Krém
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g horkej čokolády
- 125 g masla
- 100 g cukru krupica
- 50 g kakaového prášku
Poleva
- 200 g čokolády na varenie
- 100 g masla
Postup:
- Vajcia s práškovým cukrom vyšľahajte do peny.
- Pridajte mleté lieskové orechy a premiešajte.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Pomocou zdobidla na plech nastriekajte tyčinky.
- Vložte do rúry predhriatej na 150 °C a pečte približne 20 minút.
- Keď tyčinky chladnú, vytvorte si parížsky krém.
- V hrnci zvarte smotanu na šľahanie s cukrom a horkou čokoládou.
- Nechajte vychladnúť a potom vyšľahajte spoločne so zmäknutým maslom.
- S pomocou zdobítka nastriekate krém na tyčinky a dajte vychladiť do chladničky.
- Na záver parížske tyčinky ozdobte polevou pripravenou z čokolády na varenie a masla.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta