Parížske tyčinky

24. 9. 2025

Pokiaľ nechcete tvarovať rožky, môžete cesto jednoducho nastriekať do tvaru rovných tyčiniek. Najčastejšie používané vlašské orechy sú v tomto recepte nahradené lieskovými.

Ingrediencie:

Cesto

  • 300 g mletých lieskových orechov
  • 250 g práškového cukru
  • 2 vajcia

Krém

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g horkej čokolády
  • 125 g masla
  • 100 g cukru krupica
  • 50 g kakaového prášku

Poleva

  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g masla

Postup:

  1. Vajcia s práškovým cukrom vyšľahajte do peny.
  2. Pridajte mleté lieskové orechy a premiešajte.
  3. Plech vyložte papierom na pečenie.
  4. Pomocou zdobidla na plech nastriekajte tyčinky.
  5. Vložte do rúry predhriatej na 150 °C a pečte približne 20 minút.
  6. Keď tyčinky chladnú, vytvorte si parížsky krém.
  7. V hrnci zvarte smotanu na šľahanie s cukrom a horkou čokoládou.
  8. Nechajte vychladnúť a potom vyšľahajte spoločne so zmäknutým maslom.
  9. S pomocou zdobítka nastriekate krém na tyčinky a dajte vychladiť do chladničky.
  10. Na záver parížske tyčinky ozdobte polevou pripravenou z čokolády na varenie a masla.
zdroj: dobrotyzkuchyne.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *