Pečená vínna klobása so zeleninou
24. 9. 2025
Suroviny:
- 300 g vínnej klobásy
- 2 stonky stopkového zeleru
- 2 papriky
- 1/2 veľkej cibule
- 3 plátky slaniny
- 6 zemiakov
- hladká múka
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- čerstvé bylinky (podľa vašich preferencií)
- olivový olej
Postup :
- Zeleninu nakrájajte na tenké plátky a osmažte na olivovom oleji dozlatista.
- Zemiaky umyte, nakrájajte na tenké plátky a varte desať minút v osolenej vode.
- Z klobásy vytvorte špirály, každú z nich spevnite špajľou a obaľte v hladkej múke.
- Pripravte si plech s papierom na pečenie, ktorý ľahko potrite olejom.
- Na plech potom položte klobásy a na tie pridajte hotovú zeleninu.
- Nakrájajte zemiaky na plátky a pridajte na plech.
- Všetko posypte čiernym korením a bylinkami.
- Pečte asi 30-35 minút dozlatista v rúre pripravenej na 200 °C.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta