Pečený kapor na masle v rúre
24. 9. 2025
Ak pátrate po jednoduchom recepte, ktorý chuť kapra nijako „nezabíja“, ale naopak ju vyzdvihuje, je tento recept to pravé pre vás.
Pripravte si toto vynikajúce jedlo a vychutnajte si ho!
Ingrediencie
- 1 čerstvý vypitvaný kapor (7–8 kusov z 1,8 kg ryby)
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- múka
- olej na vyprážanie
- 50 ml vody
- 50 g masla
Postup
- Kapra umyte, odrežte mu hlavu a uložte ju bokom na prípravu rybej polievky, ak chcete.
- Kapra nakrájajte na podkovy, osušte ich papierovou utierkou, osoľte, okoreňte čerstvo mletým čiernym korením a obaľte v múke. Odstavte na niekoľko minút.
- Krúžky smažte po častiach dozlatista v rozpálenom oleji a ihneď ich vložte do zapekacej misky, v ktorej budete kapra servírovať na stôl. Na dno misky nalejte asi 50 ml vody, navrch položte maslo, prípadne naaranžujte vetvičky petržlenovej vňate.
- Misu prikryte pokrievkou alebo alobalom a vložte do rúry, predhriatej na 200 °C a prikryté pečte približne 30 minút.
- Potom snímte pokrievku, odstráňte petržlenovú vňať a kapra pečte ďalších 10 minút, kým nebude na povrchu chrumkavý.
- Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou alebo nahrubo mletým chilli.
- Hotového kapra môžete podávať iba s obľúbeným pečivom alebo k nemu môžete pridať zemiaky varené v šupke.

Podobné články
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom