Perníkové guličky so Salkom
24. 9. 2025
Tento recept si obľúbia ľudia, ktorí dávajú prednosť raw stravovaniu.
Naše guličky z perníka sa totiž nepečú!
Ingrediencie
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka Salko
- 300 g perníkových sušienok
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 lyžica medu
Postup
- Sušienky nasypte na čistú utierku alebo ich vložte do pláteného vaku. Všetky strany uzavrite, aby vám sušienky z utierky ani vaku nemohli vypadnúť.
- Teraz vezmite kladivko na mäso (ak ho nemáte, použite hrnček alebo pohár) a sušienky rozbite na malé kúsky.
- Ak chcete dosiahnuť naozaj jemný prášok, vhoďte sušienky do mixéra.
- Akonáhle sú sušienky rozdrvené, vysypte ich do misy a pridajte k nim Salko. Množstvo mlieka, ktoré použijete, je na vás. Prilievajte ho po troškách, aby ste dosiahli hutnú zmes. Potrebujete sa vyhnúť tomu, aby vaše cesto bolo príliš tekuté.
- K zmesi pridajte škoricu a med.
- Pokiaľ by vaše cesto bolo príliš hutné, môžete ho zriediť väčším množstvom medu či kondenzovaného mlieka.
- Zmes dôkladne premiešajte. Môžete použiť aj mixér.
- Že je zmes pripravená, poznáte podľa toho, že vám ide miešanie horšie a mixér vám vypovedá službu.
- Keď je cesto tak akurát, vložte ho do chladničky a nechajte ho tuhnúť pár hodín. Môžete ho nechať v chladničke pokojne cez noc.
- Na druhý deň z neho, v dlaniach, vytvarujte guličky. Máte hotovo!
Nepečené medové guličky nemusia byť len z perníka. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na raw vianočné pečivo.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta