Pikantné slonie žrádlo na chlebíčky

24. 9. 2025

Kombinácia ľahko pálivého základu, mäkkej salámy, kyslých uhoriek a cibule chutí vždy skvele. Pokiaľ máte radi ostré chute, môžete pridať tiež trošku chilli, plnotučnú horčicu zmiešať s kremžskou a sladký kečup zmiešať či nahradiť ostrým.

Ingrediencie:

  • 200 g mäkkej salámy
  • 50 g majonézy
  • 1 cibuľa
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 polievková lyžica octu
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 1 polievková lyžica plnotučnej horčice
  • 1 polievková lyžica sladkého kečupu
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička kremžskej horčice
  • 1 čajová lyžička ostrého kečupu
  • soľ, čierne korenie a chilli podľa chuti

Postup:

  1. Najprv v hrnci na sporáku zvarte olej, ocot, obe horčice, kečupy a cukor do hladkej zmesi.
  2. Nechajte vychladnúť.
  3. Pomocou jemného strúhadla nastrúhajte mäkkú salámu, kyslé uhorky aj cibuľu.
  4. Zmiešajte a pridajte vychladnutý základ a majonézu.
  5. Dôkladne premiešajte, ochutnajte a prípadne pridajte soľ, korenie a čili korenie.
  6. Dajte na hodinu odležať do chladničky.

Sloní mls chutí skvele nielen na chlebíčkach, ale aj na jednohubkách, hriankach alebo s čerstvým chlebom.

Chlebíčky s nátierkou obuvnícky mls.
zdroj: verenakocht.at

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (39 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *