Pikantné slonie žrádlo na chlebíčky
24. 9. 2025
Kombinácia ľahko pálivého základu, mäkkej salámy, kyslých uhoriek a cibule chutí vždy skvele. Pokiaľ máte radi ostré chute, môžete pridať tiež trošku chilli, plnotučnú horčicu zmiešať s kremžskou a sladký kečup zmiešať či nahradiť ostrým.
Ingrediencie:
- 200 g mäkkej salámy
- 50 g majonézy
- 1 cibuľa
- 2 kyslé uhorky
- 1 polievková lyžica octu
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 1 polievková lyžica plnotučnej horčice
- 1 polievková lyžica sladkého kečupu
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 čajová lyžička kremžskej horčice
- 1 čajová lyžička ostrého kečupu
- soľ, čierne korenie a chilli podľa chuti
Postup:
- Najprv v hrnci na sporáku zvarte olej, ocot, obe horčice, kečupy a cukor do hladkej zmesi.
- Nechajte vychladnúť.
- Pomocou jemného strúhadla nastrúhajte mäkkú salámu, kyslé uhorky aj cibuľu.
- Zmiešajte a pridajte vychladnutý základ a majonézu.
- Dôkladne premiešajte, ochutnajte a prípadne pridajte soľ, korenie a čili korenie.
- Dajte na hodinu odležať do chladničky.
Sloní mls chutí skvele nielen na chlebíčkach, ale aj na jednohubkách, hriankach alebo s čerstvým chlebom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta