Pistáciové pečivo s pudingom
24. 9. 2025
Zelená farba k Vianociam jednoducho patrí. Prečo ju teda nemať aj medzi vianočnými dobrotami?
Pripravte si rýchle, chutné a jednoduché pudingové sušienky s pistáciovou príchuťou, na ktorých si určite pochutnáte!
Ingrediencie
- ¾ šálky nesoleného masla (v izbovej teplote)
- ¾ šálky trstinového cukru
- ¾ šálky cukru kryštál
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 vajce
- ¼ šálky múky
- 1 balenie pudingu s pistáciovou príchuťou
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 1 a ½ šálky nasekaných pistácií
- 2–3 kvapky zeleného potravinárskeho farbiva (nie je nutné ho použiť – slúži iba na zvýraznenie farby)
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Zatiaľ čo sa rúra rozohrieva, vyšľahajte maslo a cukor vo veľkej mise. Šľahajte do doby, kým bude cesto nadýchané.
- Do misy pridajte vanilkový extrakt a vajce. Stále šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Ručne vmiešajte múku, pudingovú zmes, prášok do pečiva a soľ. Znovu poriadne premiešajte.
- Do zmesi vmiešajte pistácie a potravinárske farbivo. Farba by mala zafarbiť celé cesto.
- Pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice naň naskladajte hrudky cesta. Hrudky by od seba mali byť vzdialené asi 5 cm, pretože sa pri pečení zmes mierne roztečie do strán.
- Pečte 9–11 minút. Doba pečenia je závislá od typu rúry.
- Nezľaknite sa, ak po tejto dobe, vyzerá pistáciové pečivo nedopečene. Je to tak v poriadku.
- Nechajte sušienky vychladnúť a podávajte.

Linecké pečivo s pudingom môžete naplniť nielen marmeládou, ale aj najrôznejšími krémami. Inšpirovať sa môžete našimi receptami na plnené vianočné pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta