Pizza slimáky z lístkového cesta
24. 9. 2025
Kto by túto pochúťku nemiloval! Pripomína svou chuťou pizzu, pritom je nesmierne jednoduchá na prípravu a môžete tieto slimáky plniť podľa chuti. My vám dnes prinášame recept na základné pizza slimáky, ktoré nadchnú malých aj veľkých stravníkov.
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta
- 70 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžička bazalkového pesta
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g anglickej slaniny alebo šunky
- 100 g syra – gouda, mozzarella
- 1 vajce
- hrsť baby špenátu alebo rukoly
- sušené oregano
- soľ
- podľa chuti chilli vločky
Postup práce:
- Zmiešajte si v miske paradajkový pretlak, bazalkové pesto, najemno nasekaný cesnak, štipku soli a oregano.
- Zmes naneste na rozvaľkané lístkové cesto tak, aby len okraje zostali voľné.
- Rovnomerne na cesto rozložte plátky údeniny, na to syr a navrch dajte ešte lístky baby špenátu alebo rukoly.
- Cesto odspodu pevne zrolujte, voľný okraj je možné potrieť vajíčkom, aby všetko lepšie držalo.
- Pripravenú roládu nakrájajte na 18-21 kusov, rozložte v miernych rozostupoch na plech s papierom na pečenie.
- Každý kúsok na plechu ešte potrite rozšľahaným vajíčkom. Vrch môžete posypať drvenými chilli vločkami.
- Pečte v rozohriatej rúre na 200 °C cca 15 minút dozlatista. Potom nechajte slimáky mierne vychladnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta