Poľovnícke gombíky s mandľami
24. 9. 2025
Aby to čo do variácií nebolo málo, máme tu aj verziu s mandľovo-bielkovou krustou.
Ingrediencie:
- 180 g hladkej múky
- 90 g zmäknutej Hery
- 2 žĺtky
- 25 g cukru múčky
- 1 lyžica mlieka
Na snehovú čiapočku:
- 2 vaječné bielky
- štipka soli
- 100 g cukru múčky
- 100 g lúpaných mandlí
- celé mandle (alebo polovičky) na ozdobu (mleté)
Postup:
- Z múky, Hery, žĺtkov, cukru a mlieka si vypracujeme cesto.
- Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odpočívať aspoň na 30 minút.
- Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh.
- Postupne zašľaháme cukor po lyžiciach.
- Vo finále pridáme najemno namleté mandle.
- Cesto si vyvaľkáme na 3 mm tenkú placku a vykrajujeme kolieska s priemerom zhruba 3 cm.
- Tvary skladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na vrch pomocou zdobiaceho vrecka dáme bielkový krém.
- Ozdobíme mandľou.
- Pečieme pri 200 °C asi 8 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta