Pomazánka slonie žrádlo

24. 9. 2025

Táto nátierka sa kedysi s obľubou pripravovala nielen v domácnostiach, ale aj na študentských internátoch.

Ingrediencie:

  • 500 g mäkkej salámy
  • 2 cibuľa
  • 3 kyslé uhorky
  • 3 polievkové lyžice plnotučnej horčice
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 polievkové lyžice kečupu
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 polievková lyžica octu
  • 1 polievková lyžica majonézy (voliteľné)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Najprv si pripravte základ na nátierku.
  2. V menšom hrnci za občasného miešania zvarte ocot, olej, kečup, horčicu a cukor.
  3. Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.
  4. V medziobdobí na strúhadle najemno postrúhajte mäkkú salámu.
  5. Následne nadrobno nakrájajte cibuľu a kyslé uhorky.
  6. Salámu, uhorky a cibuľu zmiešajte v mise a prelejte vychladnutým základom.
  7. Premiešajte av prípade potreby zľahka osoľte, okoreňte alebo pridajte malé množstvo majonézy.
  8. Pred podávaním nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke.

Pokiaľ ide o mäkkú salámu, nemusíte ju iba strúhať, ďalšia možnosť predstavuje jeho pomletie pomocou mlynčeka na mäso.

Miska s nátierkou slonia mls.
zdroj: cookidoo.at

Okrem receptov na slonie žrádlo môžete ako podklad pre obložené chlebíčky použiť aj vlašský šalát . Načerpajte inšpiráciu z našich rozmanitých receptov!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (47 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *