Pomazánka slonie žrádlo
24. 9. 2025
Táto nátierka sa kedysi s obľubou pripravovala nielen v domácnostiach, ale aj na študentských internátoch.
Ingrediencie:
- 500 g mäkkej salámy
- 2 cibuľa
- 3 kyslé uhorky
- 3 polievkové lyžice plnotučnej horčice
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 2 polievkové lyžice kečupu
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 polievková lyžica octu
- 1 polievková lyžica majonézy (voliteľné)
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Najprv si pripravte základ na nátierku.
- V menšom hrnci za občasného miešania zvarte ocot, olej, kečup, horčicu a cukor.
- Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.
- V medziobdobí na strúhadle najemno postrúhajte mäkkú salámu.
- Následne nadrobno nakrájajte cibuľu a kyslé uhorky.
- Salámu, uhorky a cibuľu zmiešajte v mise a prelejte vychladnutým základom.
- Premiešajte av prípade potreby zľahka osoľte, okoreňte alebo pridajte malé množstvo majonézy.
- Pred podávaním nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke.
Pokiaľ ide o mäkkú salámu, nemusíte ju iba strúhať, ďalšia možnosť predstavuje jeho pomletie pomocou mlynčeka na mäso.

Okrem receptov na slonie žrádlo môžete ako podklad pre obložené chlebíčky použiť aj vlašský šalát . Načerpajte inšpiráciu z našich rozmanitých receptov!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta