Pravé Mozartove gule
24. 9. 2025
Tri lahodné vrstvy zakončené kabátikom z čokolády. Kto odolá?
INGREDIENCIE
- 250 g pomletých mandlí
- 120 g cukru múčka
- 1 vajce
- 1 citrón
- 60 g mletých pistácií
- 2 lyžice kakaa
- čokoládová poleva
POSTUP
- V mise si zmiešame 195 g pomletých mandlí, cukor, vajce, citrónovú šťavu a kôru.
- Cesto vypracujeme a rozdelíme na 3 časti.
- K jednej tretine pridáme pistácie, k druhej kakao a tretej zvyšok mandlí.
- Každú časť cesta premiešame.
- Z pistáciovej časti cesta urobíme malú guličku, z kakaovej časti placku, ktorou obalíme pistáciovú guličku a vytvarujeme.
- Nakoniec rovnakým spôsobom vytvarujeme aj poslednú vrstvu.
- Všetko obalíme v čokoláde a necháme stuhnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta