Pravé parížske rožky z bielkov

24. 9. 2025

To, či dáte prednosť rožkom rovným alebo zatočeným, záleží len na vašich osobných preferenciách. Rovnako ich veľkosť môže byť rôzna.

Ingrediencie:

Cesto

  • 300 g práškového cukru
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 4 bielky

Krém

  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 3 PL kakaového prášku

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla

Postup:

  1. Bielky a práškový cukor zahrejte vo vodnom kúpeli a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Následne zmes vyšľahajte ručným šľahačom do podoby tuhého snehu.
  3. Nechajte sneh vychladnúť a následne do neho zamiešajte jemne namleté orechy.
  4. Vzniknutým cestom naplňte zdobiace vrecko a na plech s papierom na pečenie nastriekajte parížske rožky.
  5. Vložte do rúry predhriatej na 150 °C a pečte asi 20 minút.
  6. V medziobdobí si pripravte parížsky krém.
  7. Cukor, mlieko a kakao zmiešajte nad parou a nechajte vychladnúť.
  8. Zmes postupne vmiešajte do zmäknutého masla a vymiešajte do krémovej podoby.
  9. Vložte do zdobiaceho vrecka a uložte na chvíľu do chladničky, s krémom sa vám bude lepšie pracovať.
  10. Následne pomocou zdobiaceho vrecka krém nastriekajte na vychladnuté cesto.
  11. Vložte rožky stuhnúť do chladničiek.
  12. Polevu pripravte jednoducho rozpustením čokolády na varenie a masla.
  13. Parížske rožky na záver v poleve namočte a potom nechajte dobre stuhnúť.
zdroj: varecha.pravda.sk

Najtradičnejšími vianočnými rožkami sú samozrejme tie s vanilkou. Inšpirujte sa našimi receptami na vanilkové rožteky v mnohých podobách.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (26 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *