Pudingové vianočné banániky
24. 9. 2025
Tento recept vás zoznámi s rýchlou prípravou pudingového cesta, z ktorého ľahko vytvarujete banániky, ale aj akékoľvek ďalšie tvary.
Pečivo ocenia aj priaznivci raw stravovania, pretože sa nepečie!
Ingrediencie
Cesto:
- ¼ šálky pudingového prášku
- ¾ šálky kukuričného škrobu
- ⅓ šálky teplej vody
Čokoládová poleva na vianočné pečivo z pudingu:
- 1 čokoláda na varenie (nasekaná nadrobno)
- 1 šálka 33% smotany na šľahanie
- 0,5–1 šálka cukru (záleží, ako veľmi sladkú máte polevu radi)
- štipka soli (pre zvýraznenie chuti)
Postup
Cesto:
- Do misky vložte pudingovú zmes a ½ šálky kukuričného škrobu. Zamiešajte pomocou vidličky.
- Do misky nalejte vodu a premiešajte. Miešajte do doby, než sa voda vstrebe a vytvorí sa cesto.
- Zatiaľ na cesto nesiahajte rukami, pretože bude veľmi lepkavé. Na prácu s cestom používajte stále vidličku.
- Pridajte malé množstvo zo zvyšku kukuričného škrobu a začnite cesto spracovávať rukami. Postupne pridávajte škrob, kým cesto neprestane byť lepkavé.
- Pravdepodobne nevyužijete všetok škrob. Nevadí. Pridajte ho len toľko, koľko bude treba.
- Z cesta vytvarujte banániky a máte hotovo.
Poleva:
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu (čím menšie budú kúsky čokolády, tým rýchlejšie sa rozpustia) a za stáleho miešania prilejte smotanu.
- Neprestávajte miešať a prisypte cukor. Miešajte tak dlho, kým sa všetko nespojí a cukor sa úplne nerozpustí.
- Cukor pridávajte po troškách, aby ste mohli sladkosť polevy regulovať.
- Polevu môžete navyše posypať farebnou cukrárskou posýpkou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta