Pudingové vianočné banániky

24. 9. 2025

Tento recept vás zoznámi s rýchlou prípravou pudingového cesta, z ktorého ľahko vytvarujete banániky, ale aj akékoľvek ďalšie tvary.

Pečivo ocenia aj priaznivci raw stravovania, pretože sa nepečie!

Ingrediencie

Cesto:

  • ¼ šálky pudingového prášku
  • ¾ šálky kukuričného škrobu
  • ⅓ šálky teplej vody

Čokoládová poleva na vianočné pečivo z pudingu:

  • 1 čokoláda na varenie (nasekaná nadrobno)
  • 1 šálka 33% smotany na šľahanie
  • 0,5–1 šálka cukru (záleží, ako veľmi sladkú máte polevu radi)
  • štipka soli (pre zvýraznenie chuti)

Postup

Cesto:

  • Do misky vložte pudingovú zmes a ½ šálky kukuričného škrobu. Zamiešajte pomocou vidličky.
  • Do misky nalejte vodu a premiešajte. Miešajte do doby, než sa voda vstrebe a vytvorí sa cesto.
  • Zatiaľ na cesto nesiahajte rukami, pretože bude veľmi lepkavé. Na prácu s cestom používajte stále vidličku.
  • Pridajte malé množstvo zo zvyšku kukuričného škrobu a začnite cesto spracovávať rukami. Postupne pridávajte škrob, kým cesto neprestane byť lepkavé.
  • Pravdepodobne nevyužijete všetok škrob. Nevadí. Pridajte ho len toľko, koľko bude treba.
  • Z cesta vytvarujte banániky a máte hotovo.

Poleva:

  • Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu (čím menšie budú kúsky čokolády, tým rýchlejšie sa rozpustia) a za stáleho miešania prilejte smotanu.
  • Neprestávajte miešať a prisypte cukor. Miešajte tak dlho, kým sa všetko nespojí a cukor sa úplne nerozpustí.
  • Cukor pridávajte po troškách, aby ste mohli sladkosť polevy regulovať.
  • Polevu môžete navyše posypať farebnou cukrárskou posýpkou.

Pudingové vianočné banániky zdobené čokoládovou polevou a farebným cukrárskym sypaním.
zdroj: unsplash.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (37 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *