Pusinky s čokoládovým krémom a kandizovaným kokosom
24. 9. 2025
Týmito nádhernými pusinkami urobíte pred svojou rodinou aj hosťami veľkú parádu. Krehučké pusinky sú zlepené lahodným čokoládovým krémom a obalené domácim kandizovaným kokosom, ktorý si zvládne pripraviť úplne každý.
Budete potrebovať:
Na pusinky:
- 2 bielky
- 130 g práškového cukru
- 1 lyžička kakaového prášku, preosiateho
Na čokoládový krém:
- 60 g 70% čokolády
- 2 lyžice smotany
- 275 ml šľahačky
Na ozdobu:
- 225 g strúhaného kokosu
- 10 lyžíc základného cukrového sirupu
Postup:
Kandizovaný kokos:
- Predhrejte rúru na 120°C.
- Kokos premiešajte so sirupom, aby bol dobre obalený.
- Rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte, kým kokos prestane byť mokrý, občas vidličkou kokos premiešajte.
- Nechajte vychladnúť.
Pusinky:
- Predhrejte rúru na 150°C.
- Vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- V čistej mise elektrického mixéra vyšľahajte všetok práškový cukor s bielkami.
- Šľahajte na plnú rýchlosť, kým zmes nevytvorí tuhé špičky.
- Jemne primiešajte kakaový prášok a preložte do zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou.
- Tvarujte malé špicaté tvary a pečte 45 minút alebo kým nestuhnú, nebudú chrumkavé a ľahko sa neodlepia od papiera na pečenie.
- Nechajte vychladnúť.
- Ďalej si pripravte čokoládový krém.
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Keď je čokoláda rozpustená, stiahnite ju z ohňa a vmiešajte 2 lyžice smotany a premiešajte, aby vznikla hladká lesklá ganache.
- Do ganache v troch fázach opatrne vmiešajte šľahačku.
- Pokiaľ to neurobíte opatrne, studená šľahačka spôsobí, že ganache zhustne a vytvorí pruhy v celom kréme.
- Čokoládový krém nalejte do čistého zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou.
- Na základ jednej snehovej pusinky naneste malé množstvo čokoládového krému a priklopte ďalšou pusinkou.
- Okraj všetkých zlepených pusiniek obaľte kandizovaným kokosom tak, aby sa prilepil na čokoládový krém, ktorý sa vytlačí zo stredu.
- Pusinky naaranžujte na pekný stojan a podávajte s jemne ušľahanou smotanou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta