24. 9. 2025
Tento recept vám umožní pochutnať si na úžasnej kombinácii lieskových orieškov, marcipánu a mletých mandlí.
Ingrediencie
- 250 g marcipánu
- 60 g cukru múčky
- 1 bielok
- 30 g hladkej múky
- 50 g mletých mandlí
- 20 g lieskových orieškov
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice smotany na šľahanie
- čokoládová poleva
- cukrárske zdobenie
Postup
- Pripravte si panvicu a nasucho na nej opražte nasekané lieskové oriešky. Pridajte k nim cukor a nechajte skaramelizovať.
- Prilejte smotanu, trochu vody (podľa potreby) a vytvorte hladkú zmes. Hneď, ako sa zmes vytvorí, prelejte ju na tukom vymastený plech a rozotrite po celej ploche.
- Počkajte, kým zmes zatuhne a potom ju nasekajte na drobné kúsky. Do misy nastrúhajte marcipán, pridajte múku s práškovým cukrom, mleté mandle, bielok a nakoniec aj nasekanú zmes s lieskovými orechmi.
- Všetky suroviny spracujte na hladké cesto, z ktorého budete následne odoberať rovnako veľké kúsky a tvarovať z nich malé guličky.
- Guľôčky poukladajte na plech, vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry, predhriatej na 180 °C.
- Pečte 12–15 minút. Upečené pusinky nechajte chvíľu vychladnúť, potom ich polejte čokoládovou polevou a pridajte cukrové zdobenie.
- Vhodné sú napríklad perličky, kvietky, prípadne čokoládové zdobenie atď. Potom už len stačí počkať, kým poleva zatuhne a môžete konzumovať.

Marcipán je možné vyrobiť niekoľkými spôsobmi. Inšpirujte sa ďalšími marcipánovými receptami.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta