Cesnaková nátierka na jednohubky
24. 9. 2025
Okrem chlebíčkov môžete pre svoju návštevu prichystať aj chuťovky. Potrieť ich môžete napríklad touto lahodnou nátierkou z pečeného cesnaku. Pražením cesnaku sa jeho chuť kúzelne premení takmer na orieškovú. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 4-6 hlavičiek cesnaku
- 1 a 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 PL čerstvých tymiánových lístkov (nepovinné)
Postup
- Predhrejte si rúru na 160 °C.
- Do zapekacej misky pridajte olúpané strúčiky cesnaku a premiešajte ich so soľou.
- Rozložte strúčiky do rovnomernej vrstvy a pridajte olivový olej.
- Strúčiky musia byť olejom úplne zakryté.
- Zapekaciu misku prekryte alobalom a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte približne 30-35 minút, kým cesnak nezíska svetlo zlatistú farbu a úplne nezmäkne.
- Nechajte vychladnúť.
- Olej preceďte, ale nevylievajte.
- Vychladnuté strúčiky cesnaku vložte do kuchynského robota.
- Pridajte dve až štyri polievkové lyžice vychladnutého oleja a spracujte do hladkej a krémovej konzistencie.
- Podľa chuti prípadne dosoľte a prípadne pridajte tymian.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta