Čokoládové košíčky s Margot
24. 9. 2025
Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potrebuje iba 7 ingrediencií. Chuť je taká krémová a lahodná, že si nikto neuvedomí, že táto dobrota je bezlepková a vegánska.
Čo budeme potrebovať
- 140 g celých mandlí
- 90 g mandľovej múky
- 2 lyžice čistého javorového sirupu
- 40 g kokosového oleja (rozpusteného)
Na náplň a polevu
- 240 g horkosladkej čokolády (nahrubo nasekané)
- 100 g tyčinky Margot (nastrúhané)
- 1 lyžica javorového sirupu
- 400 ml kokosového mlieka
- hrsť nesladeného kokosu, mandle, štipka morskej soli
Postup
- Predhrejte rúru na 150 °C.
- V mixéri zmiešajte mandle a mandľovú múku, kým nie sú mandle nasekané nahrubo.
- Pridajte javorový sirup a rozpustený kokosový olej.
- Mixujte, kým sa zmes nespojí.
- Cesto vtlačte do formičiek na košíčky.
- Pečte 10–12 minút do svetlo zlatistej farby.
- Pri pripravovaní náplne nechajte mierne vychladnúť.
- Do strednej misy pridajte nasekanú čokoládu a nastrúhanú tyčinku.
- Navrch pridajte javorový sirup.
- V malom hrnci na strednú teplotu priveďte do varu kokosové mlieko.
- Akonáhle sa varí, pridajte čokoládovú zmes.
- Miešajte, kým sa úplne nespojí a nebude hladká.
- Nalejte náplň do korpusov na košíčky.
- Navrch dajte strúhaný kokos, plátky mandlí a morskú soľ.
- Voľne zakryte a dajte do chladničky na 3-4 hodiny.
- Po úplnom stuhnutí podávajte.
K Vianociam kokos neodmysliteľne patrí, rovnako ako sviatočná výzdoba! Tie najkrajšie vianočné dedinky nájdete u nás v recenzii! Vylaďte si váš domov do posledného detailu.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta