Čokoládové stromčeky
24. 9. 2025
Vianočný stromček k Vianociam neodmysliteľne patrí. Pripravte si ho aj ako dobrotu, ktorá bude zdobiť váš stôl.
Ingrediencie
- 350 g hladkej múky
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica kakaa
- 70 g cukru múčka
- 80 g horkej čokolády
- mlieko podľa potreby
- práškový cukor so škoricou na obalenie
Postup
- Kakaové cesto na vianočné pečivo vytvoríte jednoducho tak, že múku preosejete s práškovým cukrom do misy, pridajte nastrúhanú horkú čokoládu, kakao, vanilkový cukor, vajce a postupne pridávajte mlieko, ktoré vám pomôže vypracovať hladké cesto.
- Vždy prilejte len trochu mlieka, aby nebolo cesto veľmi riedke.
- Akonáhle je cesto pekne hladké, dajte ho na pomúčenú dosku a vyvaľkajte plát o hrúbke 4 mm. Z plátu následne vykrojte vianočné stromčeky.
- Plech vyložte papierom na pečenie a pečivo dajte piecť na 170 °C (rúra musí byť predhriata). Pečte 12 minút, kým nezačne pečivo ružovieť.
- Ešte horúce čokoládové vianočné pečivo obaľte v zmesi práškového cukru a škorice.
- Nechajte ho vychladnúť a podávajte.

Máte radi pečivo z čokolády, ale nechcete pri jeho tvorbe piecť? Potom preskúmajte jednoduché recepty na nepečené čokoládové pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta