Čokoládové vykrajované pečivo

24. 9. 2025

Doprajte si mimoriadnu chuť čokolády a upečte si lahodné pečivo, pri ktorého vykrajovaní si užijete veľa zábavy!

Ingrediencie

Cesto:

  • 30 dkg hladkej múky
  • ¼ čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 12 dkg práškového cukru
  • 15 dkg masla
  • 3 žĺtky
  • 15 dkg nahrubo nasekanej čokolády (horká, na varenie alebo mliečna)
  • ¼ lyžičky škorice
  • Štipka citrónovej kôry (čerstvá alebo sušená)

Na dotvorenie:

  • marmeláda
  • čokoládová poleva na vianočné pečivo
  • zdobenie podľa fantázie

Postup

  • Múku, kypriaci prášok a práškový cukor preosejte do misy, pridajte ostatné suroviny a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte na 1–2 hodiny odpočinúť do chladničky.
  • Následne cesto vyvaľkajte na plát o hrúbke 0,5 cm a vykrojte z neho rôzne tvary. Vykrajujte tak, aby vám vyšiel párny počet, a to kvôli zlepovaniu.
  • Preložte pečivo na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre, vyhriatej na 170 °C. Pečte, kým pečivo nezačne ružovieť.
  • Upečené pečivo nechajte vychladnúť a jednotlivé kúsky k sebe zlepujte pomocou marmelády.
  • Nakoniec všetko polejte polevou z čokolády na vianočné pečivo a ďalej ozdobte podľa vlastnej fantázie. Môžete zvoliť čokoládové lupienky, cukrárske posýpky, nasekané oriešky a pod.

Čokoládové vykrajované pečivo v tvare srdca, zdobené posypkou a zlepené krémom.
zdroj: theloopywhisk.com

Zdobenie vianočných cukroviniek čokoládou je krásne. Môžete sa ale inšpirovať aj ďalšími polevami na vianočné pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *