Cuketovo-ricottové hniezdočka
24. 9. 2025
Môže sa dosť dobre stať, že medzi vašimi hosťami bude aj niekto, kto si práve na mäse nepochutná. Nech už čakáte kohokoľvek, bezmäsitý variant sa hodí vždy, v tejto ideálnej odľahčenej forme s cuketou a ricottou bude baladou pre vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 stredne veľká cuketa
- 100 g ricotty
- sušené paradajky
- vajíčko
- soľ a korenie
Postup práce:
- Najskôr si umyte cuketu a škrabkou na zemiaky z nej nakrájajte pozdĺžne prúžky.
- Teraz si na pomúčenej doske vyvaľkajte lístkové cesto a radielkom nakrájajte na obdobné plátky ako cuketu.
- Rozšľahajte vajíčko a zmiešajte ho s ricottou, dochuťte soľou a korením.
- Sušené paradajky si nakrájajte na drobné kúsky.
- Následne potrite vždy prúžok lístkového cesta ricottovou zmesou, položte cuketu tak, aby maličko presahovala okraj cesta a rozmiestnite niekoľko kúskov sušených paradajok.
- Celé plátky potom stočte do ružičky, aby prostriedok bol málinko vyššie než kraje – možno si tiež pomôcť špáradlom, ak by to nedržalo.
- Ružičky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri 210 °C dozlatista, asi 15-20 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta