Hubový kuba z krúp

24. 9. 2025

Tento recept sa hodí na prípravu hubového kubu z čerstvých húb. Tradičnejší je ale zo sušených húb. V zime sa čerstvé huby predsa len ťažko zháňajú. Dajte si pozor pri množstve. Čerstvých húb potrebujete viac ako sušených. Príprava trvá 1 hodinu. Množstvo uvedené v recepte zodpovedá porciám pre šesť osôb.

Ingrediencie:

  • 30 dkg krúp
  • 4 dkg bravčovej alebo husacej masti
  • 3 dkg cibule
  • soľ
  • ¾ litra vody
  • 20 dkg čerstvých alebo 2 dkg sušených húb
  • 2 dkg masti
  • rasca
  • strúčik cesnaku
  • majorán
  • trocha masti na pokropenie hotového jedla

Postup receptu:

  • Najprv vyperte krúpy v studenej vode. Nechajte odkvapkať.
  • V hrnci rozpustite 4 dkg masti.
  • Na masti osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  • Pridajte krúpy, mierne opražte, osoľte a zalejte vodou.
  • Prikryte pokrievkou a do mäkka varte, najlepšie v rúre.
  • Teraz sa venujte hubám. Tie čerstvé bude nutné očistiť a nakrájať na plátky. Sušené vopred namočte do mlieka.
  • Takto pripravené huby poduste s rascou na masti asi 15 minút. Potom zamiešajte s uvarenými krúpkami.
  • Okoreňte strúhaným cesnakom a majoránom. Môžete si dovoliť aj trošku korenia.
  • Zmes vložte do vymasteného pekáča, pokropte povrch ľahko masťou a zapekajte v rúre cca 20-25 minút.
Zdroj: tresbohemes.com


Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (39 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *