Kapor na zelenine a masle
24. 9. 2025
Vianoce sú nielen o rodine, priateľoch, darčekoch a pohodovej atmosfére. Sú tiež veľa o jedle.
Strachujete sa, že budete zase prejedení? Potom pre vás máme skvelý ľahučký recept, ktorý je chutný, zdravý, a po ktorom nebudete presýtene oddychovať.
Ingrediencie
- 1 kus vypitvaného kapra
- 1 kus póru
- 1 kus cibule
- 1 mrkva
- soľ a korenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica masla
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
Postup
- Cibuľu nakrájajte na kocky, pór na kolieska, mrkvu nastrúhajte na veľkom strúhadle a zeleninu opražte na masle.
- Rybu opláchnite, osušte a nakrájajte na požadované kusy. Osoľte a okoreňte.
- Vymažte nádobu na pečenie olivovým olejom a striedavo pokladajte kúsky ryby na zeleninu, kým nespotrebujete všetky ingrediencie.
- Kúsky kapra položte tak, aby sa prekrývali. Zalejte vývarom a vložte do rúry, predhriatej na 180 °C. Pečte približne 30 minút.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom