Kapor pečený s jablkami a chrenom
24. 9. 2025
Potrebné ingrediencie:
- 1 kg čerstvého kapra
- Soľ
- 100 g chrenu
- 250 g jabĺk
- 1 citrón
- 60 g strúhanky
- 100 g stuženého pokrmového tuku
Postup:
- Kapra naporciujte, umyte, osoľte a vložte do nádoby, na to poskladajte olúpané a na plátky nakrájané jablká premiešané s nastrúhaným chrenom.
- Pokvapkajte to citrónovou šťavou a dajte na 5 hodín odležať do chladničky.
- Na panvici rozpustite tuk, jednotlivé porcie kapra vyberte z nádoby, obaľte v strúhanke a pečte z oboch strán na panvici.
- Ku koncu pridajte do panvice chren s jablkami a šťavou, kde bol predtým naložený kapor a nechajte ešte spoločne dopiecť.
- Podávajte s varenými zemiakmi. Na kapra na tanieri navrstvite chren s jablkami.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta