Krehké mini šľahačkové vianočné pečivo

24. 9. 2025

Prácu s týmto cestom zvládne naozaj každý. Vyskúšajte jednoduchý recept, ktorého príprava vám nezaberie veľa času.

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky
  • 250 g Hery (pokiaľ vám jej chuť nevyhovuje, môžete použiť maslo)
  • 200 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • práškový a vanilkový cukor (na obalenie)

Postup

  • Do misy preosejte hladkú múku, pridajte na kocky nakrájanú Heru (maslo) a prelejte smotanou na šľahanie.
  • Všetky suroviny spracujte na hladké cesto, ktoré následne zabaľte do fólie a dajte zhruba na 1–2 hodiny odpočinúť do chladničky.
  • Odležané cesto preložte na pomúčenú dosku (ak máte silikónovú dosku, múka nebude potrebná) a vyvaľkajte plát o výške 0,5–1 cm.
  • Z cesta vykrojte, pomocou formičiek, rôzne tvary a tie rozložte na plech, vymastený tukom alebo vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre, predhriatej na 150 °C, po dobu 10–15 minút.
  • Správne vianočné pečivo zo šľahačky musí zostať svetlo žlté. Ak máte radi výrazne sladkú chuť, obaľte, ešte horúce, pečivo v zmesi vanilkového a práškového cukru.
  • Ak dávate prednosť menej sladkej verzii, nechajte pečivo nejakú chvíľu vychladnúť. Až potom ho obaľte v cukre.

Krehké pečivo zo šľahačky v tvare hviezdičiek, umiestnených v pohári na drevenej podložke.
zdroj: rebarboraskitchen.com

Nemáte radi váženie, ale radi by ste na Vianoce upiekli niečo dobré? Preskúmajte naše recepty na hrnčekové pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (15 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *