Linecké medové kolieska pre labužníkov
24. 9. 2025
Nielen, že toto pečivo skvele chutí. Môžete navyše, do jeho výroby, zapojiť celú rodinu.
Nechajte svoje deti vykrajovať a užite si príjemne strávené chvíle.
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 120 g cukru múčka
- 180 g masla
- 120 g medu
- 4 vaječné žĺtky
- trocha citrónovej kôry
Postup
- Zmiešajte všetky sypké suroviny – múku, cukor a citrónovú kôru.
- Pridajte ostatné suroviny a vypracujte hladké cesto.
- Po spracovaní nechajte približne hodinu odpočinúť v chladničke.
- Potom si ho rozdeľte na menšie časti, ktoré rozvaľkajte na pomúčenej doske.
- Do cesta vykrajujte vybrané tvary. Nezabudnite, že pečivo by malo byť vyrkrojené v párnom počte, aby ste potom kolieska mohli spájať.
- Pečte, vo vopred vyhriatej rúre, na 170 °C, a to približne 7–8 minút. Ideálne je medové zlepované pečivo strážiť a vytiahnuť ho vo chvíli, keď začne zlatnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta