Linecké pečivo s marcipánom

24. 9. 2025

Tento recept ocenia všetci, ktorí milujú linecké cesto, ale jeho výrobou nechcú tráviť veľa času.

Recept je jednoduchý a navyše obsahuje výborný marcipán, ktorý dodá lineckým cukrovinkám extra vzhľad aj chuť!

Ingrediencie

  • 1–2 balenia lineckého cesta (kúpite v potravinách)
  • Marcipán (napr. od firmy Dr. Oetker)
  • 1 vajce (žĺtok)
  • cukrárska posýpka

Postup

  • Z lineckého cesta vykrojte najrôznejšie tvary. Záleží čisto na vás, či to budú hviezdičky, kolieska a pod.
  • Predhrejte si rúru na 180 °C a vykrojené tvary dajte piecť na 6–8 minút. Pečivo strážte a vyberte ho, akonáhle začne ľahko zlatnúť.
  • Nechajte upečené pečivo vychladnúť a pripravte si marcipánovú hmotu.
  • Hmotu vyvaľkajte a vykrojte z nej rovnaké tvary, ako sú tie, ktoré ste upiekli.
  • Pečivo potrite vyšľahaným žĺtkom a prilepte naň marcipán.
  • Marcipánové pečivo môžete na záver ozdobiť cukrárskou posýpkou.
  • Máte hotovo!

Linecké pečivo s marcipánom v tvare vianočného stromčeka.
zdroj: latimes.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *