Linecké pečivo zo špaldovej múky

24. 9. 2025

Najskôr začneme základnými cukrovinkami, ktoré cez Vianoce nechýbajú snáď v žiadnej domácnosti.

Vianočné linecké pečivo so špaldovou múkou vám zachutí rovnako tak, ako to pečivo, ako ho všetci poznáme.

Budete potrebovať:

  • 100 g svetlej špaldovej múky
  • 175 g celozrnnej špaldovej múky
  • 120 g jemne mletých mandlí
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 200 g trstinového cukru
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 1 žĺtok
  • 1 celé vajcia
  • citrónová kôra

Postup prípravy:

  • Zo všetkého najskôr si z chladničky vytiahnite maslo.
  • Akonáhle maslo získa izbovú teplotu, začnite s prípravou.
  • Oba typy múky spolu s práškom do pečiva preosejte.
  • Pridajte trstinový cukor s mandľami, ktoré si môžete na jemno namlieť alebo už hotové kúpiť.
  • Celú sypkú zmes premiešajte aj s citrónovou kôrou.
  • Potom pridajte žĺtok, celé vajcia a maslo.
  • Suroviny zmiešajte v tuhé cesto tak, aby sa nelepilo a na povrchu bolo hladké.
  • Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a vložte aspoň na 3 hodiny do chladničky.
  • Rúru si predhrejte na 180 stupňov.
  • Cesto si rozdeľte na niekoľko kusov, aby sa vám s ním dobre pracovalo.
  • Každý kus vyvaľkajte na 3-5 milimetrov hrubý plát, z ktorého vykrajujte požadované tvary.
  • Tvary skladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte asi 8 minút.
  • Akonáhle upečené kúsky vychladnú, začnite ich zlepovať džemom.
linecké pečivo zo špaldovej múky zlepenej marmeládou na tanieri
zdroj foto: https://www.lecker.de

Mimochodom toto mrkvové pečivo patrí medzi najrýchlejšie recepty na vianočné pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *