Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom

24. 9. 2025

Pokiaľ túžite po recepte na dobrotu, ktorá z vášho stola naozaj rýchlo zmizne, je návod na tieto trubičky to pravé!

Vyskúšajte jednoduchú medovú dobrotu, ktorú ocenia nielen milovníci praliniek Ferrero Rocher.

Ingrediencie

Cesto

  • 200 g pšeničnej múky
  • 100 g masla (studeného)
  • 100 g 18% kyslej smotany (studenej)
  • 1 polievková lyžica vanilkového alebo pravého vanilkového cukru (cca 16 g)
  • štipka soli
  • vaječný žĺtok a lyžica mlieka (na potretie trubičiek)
  • 3 polievkové lyžice tekutého medu

Krém

  • 250 g mascarpone (dobre vychladené)
  • 100 g nutelly
  • 125 ml 36% smotany (dobre vychladenej)
  • 10 g kakaa
  • 30 g práškového cukru

Posyp

  • 80 g čokolády
  • 60–70 g lieskových orieškov

Postup

Cesto

  • Do mixéra dajte múku, cukor, soľ, maslo nakrájané na kocky a smotanu. Miešajte, kým cesto nebude na hranici medzi mokrým pieskom a rovnorodým cestom, ktoré sa dá tvarovať. Preneste ho do misy, pridajte med a veľmi rýchlo prehneťte a vytvarujte do guličky. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na 60 minút do chladničky.
  • Predhrejte rúru na 200 °C, vyložte plech papierom na pečenie. Formy na trubičky vymažte maslom.
  • Na pomúčenú dosku rozvaľkajte cesto (asi 1–1,5 mm hrubé) a vykrájajte z neho dlhé prúžky, široké 1,5 cm.
  • Cesto rozvaľkajte do formičiek v miernom sklone tak, aby sa prekrývali. Vyvaľkané trubičky položte na pripravený plech a potrite ich rozšľahaným žĺtkom s mliekom.
  • Trubičky pečte 15–20 minút dozlatista.
  • Po vybratí z rúry ich nechajte 15 minút odležať, než ich vyberiete. Upečené trubičky nechajte vychladnúť na mriežke.

Posyp

  • Zatiaľ čo trubičky chladnú, pripravte si posyp.
  • Orechy nasekajte a dajte bokom na tanier.
  • Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Akonáhle budú trubičky vychladené, môžete ich konce začať namáčať do čokolády a obaľovať ich v orieškoch.
  • Než čokoláda na okrajoch stuhne (trubičky môžete dať na 15 minút do chladničky), pripravte si krém.

Krém

  • Syr mascarpone a nutellu vložte do misy a stierkou (nie mixérom) dôkladne a jemne premiešajte.
  • V mise zmiešajte preosiate kakao a práškový cukor, prilejte krém a premiešajte. Všetko šľahajte mixérom so šľahacím nástavcom po dobu jednej minúty, kým nevznikne hustý, ľahko nadýchaný krém.
  • Šľahačku opatrne vmiešajte stierkou do mascarpone a nutelly.
  • Krémom naplňte stierku alebo cukrársky rukáv so špičkou, potom krémom naplňte trubičky.
  • Máte hotovo!
Trubičky Ferrero Roche s medom
zdroj: chocololo.pl

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (41 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *