Najlepší pečený kapor na masle a rasci

24. 9. 2025

Je chuť rasce to, po čom túžite?

Chcete svoj klasický vianočný recept oživiť niečím zaujímavým?

Pustite sa do prípravy kapra, ktorého chuť zaujímavo podčiarkuje práve rasca!

Ingrediencie

  • 1 filet kapra
  • 3 polievkové lyžice vínneho octu
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 1 pohár strúhanky
  • ½ čajovej lyžičky mletej rasce
  • soľ
  • korenie
  • 10 dkg masla
  • olej na vyprážanie

Postup

  • Rybie filety umyte osušte papierovou utierkou, pokvapkajte vínnym octom, posypte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Odložte na 1/2 hodiny na chladné miesto.
  • Filety z kapra s rascovou polevou
  • Vajcia rozklepnite do misky, pridajte mlieko a štipku soli a vidličkou rozšľahajte. Kaprie filety poprášte múkou, namočte do vajec a obaľte v strúhanke.
  • Kaprie filety obaľte v rascovom cestíčku na fotografii.
  • Vymažte z oboch strán dozlatista na rozpálenom oleji s maslom.
  • Usmažené filety osušte od prebytočného tuku na papierovej utierke. Rybu podávajte s chlebom alebo so zemiakmi a šalátom.
Maslový kapor na rasci
zdroj: doradcasmaku.pl

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (34 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *