Nepečené pečivo z datlí
24. 9. 2025
Tento recept ocenia nielen priaznivci raw stravovania. Pripravte si chutné pečivo, ktoré nemusíte piecť!
Ingrediencie
- 1 a ½ šálky mäkkých vykôstkovaných datlí
- 1 šálka nakrájaných mandlí
- 1 lyžica vody
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička škorice (voliteľné)
- 1 lyžička surového pomletého vanilkového struku (voliteľné)
Postup
- Krátko spracujte všetky ingrediencie v kuchynskom robote, kým sa zmes nezlepí.
- Zmes príliš nemixujte, aby sa z nej nestala pasta! Chceme, aby v nej zostali malé hrudky.
- Zmes rozdeľte rovnomerne na 4–6 dielov (záleží, aké veľké pečivo chcete). Z týchto dielikov urobte, pomocou rúk, guličky.
- Z guličiek následne tvarujte požadované tvary. Môžete nechať guličky, ale môžete vytvoriť aj srdiečka, hviezdy alebo rôzne zvieratká.
- Nepečené datľové pečivo môžete ozdobiť rôznymi polevami alebo ho posypať napríklad škoricou.
- Hotové pečivo nechajte odpočívať aspoň 30 minút v chladničke pred tým, než ho budete podávať. Aby sa cesto nerozpadalo, je vhodné ho nechávať v chlade.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta