Norimberský perník na plech
24. 9. 2025
Ich skvelá chuť sa krásne prepíše aj do nasledujúceho receptu, v ktorom nebudete musieť nič zdĺhavo vykrajovať. Norimberský perník si totiž pripravíme na plechu a bude rovnako vynikajúci!
Ingrediencie:
- 350 g hladkej múky
- 100 g mandlí
- 300 g trstinového cukru
- 3 ČL perníkového korenia
- 2 ČL kakaa
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 150 g kandizovaného ovocia
- 150 g masla
- 250 ml mlieka
- 2 ks vajcia
- 3 PL medu
- 100 g cukru múčka
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL horúcej vody
- lúpané mandle vcelku
Postup práce:
- Do väčšej misky dajte múku a tiež kakao. Dobre premiešajte.
- Pridajte cukor, mleté mandle, perníkové korenie a prášok do pečiva a znova dobre zamiešajte.
- Do pripravenej zmesi pridajte nadrobno nakrájané kandizované ovocie a znovu dobre zapracujte.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- K rozpustenému maslu pridajte mlieko, med, vajíčka a vyšlite do peny.
- Vlejte k múčnej zmesi a premiešajte.
- Cesto starostlivo rozotrite na plech a ozdobte mandľami.
- Pečte v predhriatej rúre 25 minút.
- Ako posledný krok si pripravte polevu.
- Preosiaty práškový cukor zmiešajte s citrónovou šťavou a riadne utrite.
- Po lyžiciach pridávajte horúcu vodu tak, aby vznikla hladká poleva.
- Medovník nechajte vychladnúť a potrite ho rovnomerne citrónovou polevou.
- Akonáhle poleva zatuhne, môžete krájať na kúsky a podávať.

Ak hľadáte inšpiráciu na zdobené vianočné cukrovinky, všetkým vás radi prevedieme a ukážeme vám, ako na to!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta