Orechový krém
24. 9. 2025
Krém s príchuťou orieškov je úplne dokonalý. Hodí sa nielen na zlepovanie plnených orechov, ale aj do brabantských koliesok alebo čajových cukroviniek.
Čo budete na orechovú náplň potrebovať?
- 125 ml mlieka
- 130 g práškového cukru
- 140 g masla
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 6 lyžíc mletých vlašských orechov
- 1 lyžicu polohrubej múky (môžete použiť pokojne aj vanilkový pudingový prášok)
Postup prípravy:
- V mlieku rozmiešajte múku (puding) a za stáleho miešania priveďte do varu, varte zhruba 2 až 3 minúty, až vznikne hustá kaša.
- Tú odstavte a nechajte za občasného premiešania vychladnúť pri izbovej teplote.
- Do misky dajte nakrájané zmäknuté maslo, pridajte vanilkový a práškový cukor, utrite do peny a potom po lyžiciach pridávajte vychladnutú kašu.
- Dôležité je neustále dôkladne trieť, aby sa netvorili hrudky. Pokiaľ si to chcete uľahčiť, použite elektrický šľahač.
- Nakoniec do základného krému vmiešajte 6 lyžíc mletých vlašských orieškov (ak nemáte, môžu byť aj lieskové).

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta