Ovocná saláma s burizónmi
24. 9. 2025
Pripadá vám kombinácia ovocia a burizónov nezmyselná? Keď vyskúšate náš recept, určite zmeníte názor.
Pripravte burizónovú dobrotu, ktorá zaujme!
Ingrediencie
- 100 g sušených vykôstkovaných datlí
- 100 g sušených fíg
- 50 g kandizovaného ovocia podľa chuti
- 1 balenie burizónov
- 4 lyžice marmelády (napríklad marhuľovej alebo ríbezľovej)
- 100 g strúhaného kokosu
- 100 ml jablčného džúsu
Postup
- Datle, figy a kandizované ovocie nakrájajte na malé kúsky.
- V mise prelejte burizóny jablčným džúsom, premiešajte a nechajte ich niekoľko minút nasávať džús.
- Burizóny zmiešajte s ovocím, prisypte strúhaný kokos a všetko dôkladne premiešajte. Výsledná zmes by mala mať dostatočne hustú konzistenciu.
- Na pracovnú plochu natiahnite potravinársku fóliu a posypte ju strúhaným kokosom.
- Pripravenú zmes vytvarujte do dlhého tenkého valčeka a pevne zabaľte.
- Ovocnú salámu dajte odležať do chladničky. Pred servírovaním ju nakrájajte na tenké plátky.

Tento recept môžete poznať aj pod názvom burizónová saláma. Príprava je podobná, len záverečná úprava cesta sa líši.
Ak chcete vytvoriť salámu, zmes nalejte na pripravenú potravinovú fóliu alebo vrecko, následne zamotajte a dajte chladiť do chladničky. Po vychladnutí odbaľte a nakrájajte na rovnako veľké kolieska.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta