Plnené vianočné trubičky z medového cesta
24. 9. 2025
Milujete med a myslíte si, že by nemal chýbať na vašom vianočnom stole?
Potom sa inšpirujte nasledujúcim jednoduchým receptom!
Ingrediencie
Cesto
- 400 g pšeničnej múky
- 2 vajcia
- 150 g medu
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 3–4 polievkové lyžice hustej 36% smotany
Krém
- 1 vajce
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica cukru s vanilkou
- 100 g masla
- 1/2 šálky karamelizovaných slnečnicových semienok
- 100 g horkej čokolády
- citrónová šťava
Postup
Cesto
- Zmiešajte múku s krupicovým cukrom a jedlou sódou, nakrájajte maslo. Pridajte tekutý med, vajcia, smotanu a vypracujte cesto.
- Potom cesto rozvaľkajte a nakrájajte na 2 cm dlhé prúžky.
- Každý prúžok cesta zabaľte do trubičky, obaľte trstinovým cukrom, položte na plech a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 15 minút pri 180 stupňoch.
Krém
- Vajcia sparte s cukrom a vanilkovým cukrom do biela. Potom vyberte z pary a šľahajte, kým nevychladne.
- Maslo vyšľahajte do nadýchanej peny a postupne po lyžiciach pridávajte vaječnú zmes. Podľa chuti dochuťte citrónovou šťavou.
- Zmes rozdeľte na 2 časti, jednu nechajte svetlú, do druhej pridajte slnečnicové semienka a polovicu čokolády, rozpustenej vo vodnom kúpeli.
- Zmesi dávajte zvlášť do cukrárskych rukávov a plňte nimi vychladnuté trubičky.
- Hore ozdobte zvyšnou tekutou čokoládou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom