Pomarančové pusinky
24. 9. 2025
Budete potrebovať:
Cesto:
- 175 g zmäknutého masla
- 30 g cukru múčka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 g hladkej múky
- 25 g kukuričného škrobu
Krém:
- 60 g zmäknutého masla
- 125 g práškového cukru
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- nastrúhanú kôru z 1/2 pomaranča
Postup prípravy:
- Maslo spoločne s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte dohladka.
- Do pripravenej zmesi pridajte opatrne múku a škrob a pomaly zašľahajte.
- Pripravte si zdobiace vrecko, do ktorého cesto nalejte.
- Na plech vyložený papierom na pečenie striekajte pusinky.
- Pečte na 180 stupňov asi 8 minút.
- Upečené pusinky nechajte úplne vychladnúť.
- Medzitým si pripravte náplň.
- Všetky suroviny na náplň zmiešajte dohromady a naozaj dobre šľahajte – tak, aby vám vznikol hladký krém.
- Hotový krém vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Pusinky krémom zlepujte – vždy dve k sebe.
- Hotové vianočné cukrovinky skladujte v chlade a suchu.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta