Sadlové jamkové vianočné cukrovinky s lekvárom

24. 9. 2025

Sadlové cukrovinky možno už v dnešnej dobe nie sú až také známe. Ale naše babičky a prababičky zo sadla vianočné cukrovinky piekli. Chuti sa nemusíte báť, nie je tam cítiť nič bravčového. Naopak, vytvára neodolateľnú jemnosť a krehkosť.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček cmaru
  • ½ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček rozpusteného sadla (vychladnutého)
  • 1 vrchovatá lyžička jedlej sódy
  • 1/3 hrnčeka cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžica kakaa

Na náplň:

  • lekvár

Postup:

  • Zmiešajte všetky suché ingrediencie a pridajte k nim cmar a rozpustené sadlo.
  • Cesto riadne vymiešajte.
  • Z hotového cesta tvorte malé guľôčky.
  • Skladajte na papierom na pečenie vyložený plech.
  • Každú guľôčku stlačte na placku a urobte uprostred jamku.
  • Jamky naplňte lekvárom.
  • Pečte na 180 °C asi 10 minút.
Zdroj: pixabay.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (14 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *