Silvestrovské klobásové jednohubky

24. 9. 2025

Vyskúšajte zapekané jednohubky s klobásou posypané syrom. Iste sa stanú obľúbeným silvestrovským receptom a nabudúce ich budete chystať z dvojitej dávky.

Ingrediencie na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 21 g droždia
  • ¼ balíčka prášku do pečiva
  • 150 ml vlažnej vody
  • 125 ml mlieka
  • 75 ml oleja
  • ½ lyžice soli
  • 1 lyžička kryštálového cukru

Ingrediencie pre náplň a zdobenie:

  • klobása
  • tvrdý syr
  • kečup
  • oregano
  • žĺtok na potretie cesta

Ako postupovať pri príprave jednohubiek?

  1. Pripravte si z ingrediencií na cesto klasické kysnuté cesto. V troche teplého mlieka rozpustite cukor a droždie. Nechajte cca 10 minút odstáť.
  2. Vzniknutý kvások pridajte do zvyšných ingrediencií a vypracujte hladké cesto. To nechajte kysnúť na teplom mieste zhruba 45 minút.
  3. Z cesta vyvaľkajte plát s hrúbkou 1 cm a okrúhlym vykrajovačom vytvárajte kolieska.
  4. Hotové kolieska pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Do každého kolieska urobte jamku. Ideálna je druhá strana varešky, aby ste si koliesko neprepichli.
  6. Do jamky dajte trochu kečupu, posypte oreganom a položte koliesko klobásy.
  7. Potrite rozšľahaným žĺtkom a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C.
  8. Tesne pred koncom pečenia posypte strúhaným syrom a ešte chvíľku dopečte.
Zdroj: najrecept.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (37 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *