Syrová nátierka na chlebíčky
24. 9. 2025
Táto nátierka z dvoch druhov syrov sa skvele hodí aj k slaným krekrom či tyčinkám. Oceníte ju napríklad na silvestrovskom večierku.
Ingrediencie
- 200 g čedaru
- 100 g eidamu
- 50 g smotanového syra alebo tvarohu
- 50 ml smotany alebo bieleho jogurtu
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- soľ podľa chuti
Postup
- Čedar a eidam postrúhajte na strúhadle.
- Spoločne so smotanovým syrom a korením ich vložte do kuchynského robota alebo mixéra.
- Mixujte približne minútu.
- Potom zložte veko a pomocou stierky zoškrabnite steny.
- Do syrovej zmesi vlejte smotanu.
- Mixujte, kým nebude nátierka hladká.
- Ak je nátierka príliš hustá, pridajte viac smotany.
- Pred podávaním dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
Túto nátierku môžete podávať nielen s pečivom, ale aj s kúskami zeleniny.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta