Tartaletky s margotkovým pudingom
24. 9. 2025
Ak hľadáte niečo rýchlejšie na prípravu, potom vyskúšajte tieto jednoduché recepty na guličky z kokosu , chutia ako pravé Rafaelo.
Čo budeme potrebovať
- 115 g strúhaného kokosu
- 2 veľké vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g nastrúhané tyčinky Margot
- 240 ml plnotučného mlieka
- 75 g hustej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ¼ lyžičky soli
- ⅛ lyžičky muškátového orieška
- lístkové cesto
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte cesto do kruhu a vykrájajte niekoľko koliesok, ktoré budete vkladať do formičiek na košíčky alebo do formy na muffiny.
- Ľahko košíčky potrite maslom, zakryte alobalom, naplňte sušenými fazuľami a pečte 30 minút.
- Opatrne odstráňte fóliu a závažie a pokračujte v pečení, ďalších 5–10 minút.
- Znížte teplotu v rúre na 165 °C a rozložte strúhaný kokos na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte za častého miešania, aby sa nepripálil, 5–10 minút, kým nebude kokos svetlo zlatohnedý.
- Vyberte a zvýšte teplotu rúry späť na 180 °C.
- V strednej miske šľahajte vajcia a cukor, kým sa nespoja.
- Potom vmiešajte mlieko, smotanu, vanilkový extrakt, soľ, nastrúhanú tyčinku a muškátový oriešok.
- Nakoniec vmiešajte opečené kokosové lupienky.
- Náplň pridajte do korpusov a pečte 40–50 minút.
- Košíčky s Margot nechajte vychladnúť pri izbovej teplote po dobu 1 hodiny, potom dajte do chladničky, aby pečivo stuhlo.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta