Tradičný vianočný kapor vyprážaný v trojobale
24. 9. 2025
Kapor na Vianoce je tradícia, ktorá sa v mnohých rodinách ešte stále udržuje. K tomu je určite potrebné, aby dotyční mali túto rybu radi. Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Práve tento recept je úplne jednoduchý.
Ingrediencie:
- kaprie podkovy alebo polpodkovy
- soľ
- rozotrený cesnak
- hladká múka
- vajcia
- strúhanka
- citrón
Postup:
- Kaprie porcie si pokvapkáme citrónom a necháme aspoň hodinu odležať.
- Potom ich dôkladne osolíme a votrieme do nich prelisovaný cesnak.
- Obaľujeme v hladkej múke, rozšľahanom vajci so soľou a strúhanke.
- Vyprážame na stredne rozpálenom tuku asi 6 minút z každej strany (závisí od hrúbky mäsa).
- Nakoniec dáme odkvapkať na obrúsok.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta