Tvarohová štôlňa
24. 9. 2025
Budete potrebovať:
- 500 g polohrubej múky
- 200 g masla
- 2 vajcia
- 250 g tvarohu
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 125 g mandlí
- 250 g hrozienok
- 100 g kandizovaného ovocia alebo citrusovej kôry
- trochu soli
- 100 ml rumu
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte mandle – uvarte ich a zlúpnite z nich šupku – potom ich nechajte poriadne vyschnúť.
- Akonáhle sú mandle suché, nakrájajte ich na hrubé kúsky a spolu s hrozienkami ich naložte na 12 hodín do rumu.
- Do veľkej misy nasypte všetky sypké ingrediencie a premiešajte.
- Pridajte k nim ostatné suroviny a vytvorte vláčne cesto – nezľaknite sa, ak sa vám cesto lepí na ruky, je to úplne normálne.
- Rúru si predhrejte na 180 stupňov.
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a hliníkovou fóliou, ktorá zabráni, aby sa štôlňa spálila.
- Potom vložte pripravenú štôlňu na plech a pečte 40 minút (kým nebude na povrchu hnedá).

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta