Tvarohové kokosky
24. 9. 2025
Tradičné kokosky jednoducho zbožňujeme, zvlášť, keď sa mrskne trochu marmelády na spodnú stranu a prilepí sa na základňu z lineckého kolieska. To je klasika.
Tento variant je chuťovo iný, ale veríme, že si ich zamilujete.
Čo budete potrebovať?
- 210 g strúhaného kokosu
- 70 g mäkkého tvarohu v kocke (nie vaničku)
- 4 vaječné bielky
- 1 vrecko vanilkového cukru
- Štipku soli
- 110 g cukru krupica
Postup:
- Bielky so štipkou soli dajte do misy a vyšľahajte z nich tuhý sneh.
- Správna konzistencia je taká, že keď otočíte misu hore dnom, sneh v nej drží.
- Do inej misy dajte tvaroh, krupicový aj vanilkový cukor, kokos a dôkladne premiešajte.
- Postupne začnite po jednotlivých lyžiciach pridávať do tvarohovej zmesi tuhý sneh a len zľahka premiešavajte, čo najopatrnejšie.
- Pripravte si plech s papierom na pečenie a lyžičkou dávajte na plech malé kôpky, ktoré tvarujeme ako kokosky.
- Vložte do rúry predhriatej na 150 °C a pečte do ružova. Po upečení nechajte kokosky vychladnúť.
Ideálne je, keď ich vychladíte v chladničke a potom podávate ku kávičke alebo len tak na zahryznutie, napríklad po štedrovečernej večeri.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta