Tvarohový chlebíček s orechmi
24. 9. 2025
Pokiaľ dávate prednosť vláčnym múčnikom, pridajte do cesta tvaroh, prípadne kyslú smotanu. Odmenou vám bude jemnejšia chuť.
Ingrediencie:
- 2 a ½ hrnčeka hladkej múky
- 2 hrnčeky vody
- 1 hrnček masla
- 1 hrnček cukru
- 4 vajcia
- ½ hrnčeka tvarohu
- 1 a ½ hrnčeka kandizovaného ovocia
- 1 hrnček sušených marhúľ
- 1 hrnček hrozienok
- 1 hrnček vlašských orechov
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 160 °C.
- Formu, v ktorej chcete chlebíček piecť, vymažte tukom a vysypte múkou.
- Hrozienka a sušené marhule namočte do vody, pridajte štvrť hrnčeka cukru a za občasného miešania povarte v hrnci, približne 30 minút.
- Potom nechajte zmes úplne vychladnúť.
- Medzitým zmiešajte tvaroh s rozpusteným maslom, zvyšným cukrom a vanilkovým extraktom.
- Do vzniknutej zmesi pridajte vajcia a všetko dôkladne premiešajte.
- Pridajte tiež vychladnutú zmes hrozienok a marhúľ a premiešajte.
- Postupne primiešajte preosiatu múku a prášok do pečiva.
- Nakoniec do cesta pridajte kandizované ovocie a vlašské orechy.
- Vzniknuté cesto potom nalejte do formy.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte približne po dobu jednej hodiny.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta