Vianočné pečivo z datľovej pasty

24. 9. 2025

Datľová pasta, ak chcete, datľová hmota, slúži v pečive ako náhrada cukru.

Ak si teda chcete pochutnať na dobrom a zdravom pečive bez cukru, ste na správnej adrese!

Ingrediencie

  • 1 a ¼ šálky jemne mletej mandľovej múky
  • ¼ šálky ovsenej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • ½ šálky krémového mandľového masla
  • ½ šálky javorového sirupu
  • 5 lyžíc jablčného muštu
  • ½ šálky čokoládových lupienkov
  • ½ šálky nasekaných pekanových orechov (nemusí byť, záleží na vašej chuti)

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra zahrieva, zmiešajte v miske múku, sódu a soľ. Všetko dobre premiešajte. Použite radšej mixér, aby ste odstránili prípadné hrudky a všetko sa poriadne prepojilo.
  • Uprostred zmesi urobte jamku a pridajte do nej mandľové maslo, javorový sirup a jablkový mušt.
  • Všetko dobre premiešajte a pridajte čokoládové lupienky a pekanové orechy. Znovu premiešajte.
  • Na plech dajte papier na pečenie a na neho pomocou lyžičky malé hrudky pripraveného cesta.
  • Pečte do zlatista, asi 15–17 minút.

Vianočné pečivo z datlovej pasty, v tvare okrúhlych sušienok, s mliekom.
zdroj: veggiesdontbite.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *