Vínna klobása s glazovanými cibuľkami
24. 9. 2025
Suroviny:
- 600 g vínnej klobásy
- 4 lyžice hladkej múky
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 400 g šalotky
- 75 g masla
- 3 lyžice trstinového cukru
- 100 ml balzamikového octu
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vínnu klobásu vytvarujte do tvaru slimáka, pomocou špajle upevnite a poprášte múkou. Z oboch strán ich potrite olejom a vložte na plech. Pečte zhruba 25 minút dozlatista.
- Medzitým si pripravte glazovanú šalotku.
- Šalotku olúpte a nakrájajte na polovice. Vymažte na rozohriatom masle v hlbokej panvici.
- Keď začne miestami hnednúť, zasypte ju cukrom a nechajte ho skaramelizovať.
- Rozpustený a skaramelizovaný cukor podlejte balzamikom.
- Hotové vínne klobásy s cibuľkou môžete podávať so zemiakovou kašou, dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta