Višňové guľôčky s mandľami a karamelom

24. 9. 2025

Budete potrebovať:

  • 1 ½ hrnčeka ovsených vločiek
  • ⅓ hrnčeka mandlí
  • ¾ hrnčeka sušených čerešní
  • 3 lyžičky medu
  • ⅔ hrnčeka mandľového masla
  • 1 lyžička vanilky
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • ¼ hrnčeka javorového sirupu
  • ¼ hrnčeka kokosového oleja
  • 2 lyžice mandľového masla
  • ½ lyžičky vanilky

Postup prípravy:

  • Najskôr si predhrejte rúru na nízku teplotu.
  • Potom nasypte rovnomerne na plech ovsené vločky.
  • Vločky opekajte, kým nemajú zlatistú farbu – ucítite aj jemnú orechovú vôňu.
  • Potom ich z rúry vytiahnite a nechajte vychladnúť.
  • V strednej miske zmiešajte med, mandľové maslo, vanilku a kokosový olej.
  • Zmes vložte do mikrovlnnej rúry a zahrievajte asi 30 sekúnd, kým kokosový olej nie je tekutý.
  • Potom všetko zmiešajte dohromady na cesto.
  • Vo veľkej miske zmiešajte opečené vychladnuté ovsené vločky, mandle (môžete ich nakrájať na kúsky alebo nahrubo pomlieť) a sušené čerešne.
  • Pridajte zmes z mikrovlnnej rúry a poriadne premiešajte.
  • Z cesta tvarujte guľôčky a skladajte ich na tácku.
  • Vložte ich aspoň na 30 minút do chladničky.
  • Ďalej si pripravte zmes z javorového sirupu, vanilky, kokosového oleja.
  • Opäť zmes vložte do mikrovlnnej rúry a zahrievajte, kým sa kokosový olej nerozpustí.
  • Celú zmes dokonale premiešajte, pridajte mandľové maslo a miešajte, kým zmes nezačne mať karamelovú konzistenciu.
  • Túto karamelovú zmes nastriekajte na guľôčky a vložte späť do chladničky.
Príprava višňových guličiek s mandľami a karamelom.
Zdroj foto: klaraslife.com

Vyskúšajte aj báječné nepečené Mozartove gule, ktoré sú veľmi tradičnými cukrovinkami u našich rakúskych susedov.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (41 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *