Vykrajované cukrovinky z tvarohu
24. 9. 2025
Jemné, nafúknuté, lahodné, skrátka bombastické, presne také sú tieto vianočné cukrovinky s tvarohom. Ochutnajte tiež!
Čo budete na tvarohové cukrovinky potrebovať?
- 250 g masla
- 250 g hladkej múky
- 250 g tvarohu
- štipku soli
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 žĺtok
- 1/2 lyžičky mletej škorice (kto nemá rád škoricu, môže dať citrónovú kôru)
- práškový a vanilkový cukor na obalenie
Postup:
- Múku dajte do misy, pridajte nakrájané maslo, žĺtok a tvaroh (nie vo vaničke, ale v kocke), osoľte, prisypte vanilkový cukor so škoricou (citrónovou kôrou) a vypracujte hladké cesto.
- Zakryte ho fóliou a dajte zhruba na 2 až 3 hodinky odpočinúť do chladničky.
- Cesto potom vyvaľkajte na pomúčenej doske na plát vysoký 3 až 4 mm.
- Vykrájajte rôzne tvary a naskladajte na plech (pokojne ich môžete naskladať blízko pri sebe, pretože v priebehu pečenia sa síce zmenšia, ale vyskočia do výšky).
- Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C okolo 8 minút.
- Upečené cukrovinky ešte horúce obaľte v zmesi vanilkového a práškového cukru, podobne ako vanilkové rožky alebo medvedie labky.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta