Vykrajované marcipánové vianočné pečivo s čokoládou

24. 9. 2025

Tento recept, plný marcipánu a čokolády, jednoducho nemôže nechutiť!

Postupujte podľa jednoduchých krokov a budete mať rýchlo hotovo!

Ingrediencie

  • 150 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 75 g horkej čokolády
  • 1 lyžička kakaa (ideálne holandského typu)
  • 150 g marcipánovej hmoty

Postup

  • Do misy preosejte hladkú múku s kakaom, pridajte nastrúhanú čokoládu (oba druhy), marcipán, zmäknuté maslo a všetko spracujte na hladké cesto.
  • Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 30–45 minút odpočinúť do chladničky.
  • Pripravte si plech, vyložte ho papierom na pečenie a nechajte rúru predhriať na 170 °C.
  • Cesto dajte na dosku, vyvaľkajte plát o hrúbke 0,3 cm a následne vykrojte tvary podľa chuti (napr. hviezdičky, zvončeky a pod.).
  • Vykrojené pečivo preložte na plech a pečte 25–30 minút. Upečené pečivo môžete nechať tak, prípadne ho ľahko pocukrovať alebo obaliť v čokoládovej poleve.
  • Ďalšou možnosťou je, zlepiť k sebe jednotlivé tvary marmeládou.

Pečivo nemusíte mať iba na stole. Môžete ho použiť aj ako originálne marcipánové vianočné ozdoby na stromček.

Vykrajované marcipánové vianočné pečivo, v tvare hviezdičiek, s farebným sypaním.
zdroj: myrecipemagic.com

Vyskúšajte ďalšie rozmanité polevy na vianočné pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (36 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *