Zdobené vianočné medovníky s čokoládou

24. 9. 2025

Urobte si sladké medovníky tak trochu inak.

Vymeňte klasické cesto za cesto plné čokolády!

Ingrediencie

  • 2 a ¼ šálky hladkej múky (na poprášenie)
  • ½ šálky nesladeného kakaového prášku
  • ½ lyžičky jemnej soli
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • 1 a ½ (asi 12 lyžíc) nesoleného masla (v izbovej teplote)
  • 1 a ¼ šálky cukru
  • 1 veľké vajcia
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 tabuľka čokolády (podľa vlastného výberu)

Postup

  • Múku, kakaový prášok, soľ, a sódu zmiešajte v miske a odložte bokom.
  • Maslo vložte do druhej misy a rozšľahajte ho pri strednej rýchlosti do hladka.
  • Pridajte cukor a šľahajte, kým nevznikne ľahký a nadýchaný krém.
  • Pridajte vajcia a vanilku a znova šľahajte.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a pridajte ju do zmesi. Poriadne zamiešajte.
  • Znížte rýchlosť mixéra a pridajte zmes s múkou z prvej misy. Všetko premiešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto rozdeľte na polovicu. Z každej polovice vytvorte ovál a zabaľte ho do potravinárskej fólie.
  • Pripravené cesto nechajte odpočinúť v chlade po dobu minimálne 1 hodiny.
  • Zatiaľ čo cesto odpočíva, rozohrejte si rúru na 175 °C.
  • Z cesta vyvaľkajte pláty s hrúbkou asi 0,5 cm a vykrojte z neho pomocou vykrajovačiek najrôznejšie tvary podľa vlastnej voľby.
  • Pripravené medovníky dávajte na plech vyložený papierom na pečenie s rozostupmi 2,5 cm.
  • Pečivo pečte 10–12 minút a potom ho nechajte vychladnúť. Následne ozdobte podľa vlastnej fantázie.

Zdobené čokoládové perníčky v tvare hviezdičiek a stromčeka.
zdroj: foodnetwork.co.uk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (29 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *