Zdravé Mozartove gule
24. 9. 2025
Áno. Máme aj zdravú variantu nahradenú zdravšou podobou cukrov. Ochutnajte recept na fitness Mozartove gule.
INGREDIENCIE
Pistácie:
- 40 g pistácií
- 50 g datlí
- štipka soli
Nugát:
- 50 g rozpustenej čokolády
- 50 g masla z vlašských orechov alebo iného
- 25 g múky z vlašských orechov alebo mandľovej múky
- štipka soli
Marcipán:
- 100 g datlí
- 50 g mandľovej múky
- štipka soli
- ½ lyžičky vanilky
Na dokončenie:
- čokoládová poleva
POSTUP
- Ako prvé si pripravíme pistáciovú časť cesta.
- Pistácie si rozmixujeme dohladka, pridáme datle a štipku soli a opäť rozmixujeme.
- Tvoríme malé guličky a skladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na prípravu nugátovej časti budeme potrebovať rozpustenú čokoládu.
- Tú zmiešame s orechovým maslom, orechovou múkou a soľou.
- Cesto dáme na 15 minút schladiť do chladničky.
- Medzitým si nachytáme marcipán rozmixovaním datlí, mandľovej múky, vanilky a soli.
- Cesto si rozdelíme na 10 rovnakých guličiek a dáme na chvíľu do chladničky.
- Vytiahneme si nugát a rozdelíme na 10 guličiek, z ktorých urobíme placky.
- Do placiek zabalíme pistáciové guličky a vytvarujeme.
- Potom si vytiahneme marcipán a tento postup zopakujeme.
- Nakoniec gule máčame v čokoláde a necháme stuhnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta