Rolky s párkom a syrovým dipom
24. 9. 2025
Ak ste už niekedy takýto recept vyskúšali, určite vám neuniklo, že rýchlosť, akú zo stola zmizne, by sa dala zapísať do Guinnessovej knihy rekordov. Tento rok môžete recept pozmeniť a pripraviť ho s božským syrovým dipom. Zaručujeme, že rýchlosť konzumácie sa ešte dvojnásobne zrýchli!
Ingrediencie:
- 400 g párkov nakrájaných na menšie, rovnomerné kúsky
- 400 g lístkového cesta
- 100 g syra čedar
- ¾ hrnčeka mlieka
- 1 lyžica francúzskej horčice
- maslo
- soľ a korenie
Postup práce:
- Vymažte si maslom koláčovú formu (priemer cca 20 cm),
- Lístkové cesto rozvaľkajte a rozkrájajte na obdĺžničky, do ktorých pôjdu párky presne zabaliť, špička môže čúhať.
- Zabalené párky skladajte do formy na stojato, nechávajte okolo nich malý priestor, pri pečení sa ešte „rozrastú“.
- Vršok pomažte trochou masla.
- Prikryte alobalom alebo papierom na pečenie, dajte piecť na 180 °C na 15 min.
- Po tejto dobe odkryte a nechajte dopiecť cca 5 min dozlatista.
Teraz si pripravíme syrový dip:
- Pripravte si maslovú zápražku – múku opečte na masle dozlatista.
- Pridajte mlieko a dobre rozmiešajte.
- Nechajte variť 5 min, osoľte, okoreňte.
- Vmiešajte syr a horčicu, nechajte všetko rozpustiť a spojiť v hladký dip.

Chcete mať na Silvestra skutočne pestrú kŕmi, vyskúšajte najlepšie chlebíčkové nátierky a doprajte si všetkého, čo hrdlo ráči!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta